Over Female Stories


Visie en missie
Female Stories is ontstaan vanuit de visie dat de samenleving gebaat is bij meer verbinding tussen zorgprofessionals en de doelgroep. Vaak worden cliënten in een hokje geplaatst. Maar cliënten zijn méér dan hun diagnose of behandelplan. Wij zijn geïnteresseerd in de verhalen. Hoe zijn mensen op deze plek in hun leven beland? Wat gaat hierachter schuil? 

Veelal is wetenschappelijk onderzoek te ingewikkeld en rigide om zijn weg te vinden naar de praktijk. Hierdoor worden onderzoeksresultaten en wetenschappelijke inzichten weinig toegepast ten behoeve van  patiënttevredenheid en kwaliteitsverbetering. Ook worden beleidskeuzes en strategieën vanuit bestuurders en organisaties zelden in samenspraak met de doelgroep gemaakt. Female Stories verbindt de praktijk en beleid met onderzoek naar het cliëntenperspectief. Want een betere zorgpraktijk mét aandacht voor de levenswereld van cliënten, dat willen we toch allemaal?

House of Women
Female Stories is onderdeel van House of Women:

“A concept in which women join together to bring the female perspective to life. Captured in remarkable stories, scientific research, events, beautiful art and interior design. By and for women, we donate to charities that support and improve the opportunities of women around the world.”

Oprichter en eigenaar
Female Stories is in 2017 opgericht door dr. M. (Marjolein) Poels. Zij heeft een achtergrond als politicologe en gezondheidswetenschapper.  Marjolein is gepromoveerd aan de faculteit Geneeskunde van de Universiteit Utrecht. Naast haar werk als consultant en onderzoeker is Marjolein ook kunstenares (www.marjoleinpoels.nl)

Marjolein heeft onder andere gewerkt voor:
♦   Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
♦   Rijkinstituut voor Volkgezondheid en Mileu (RIVM)
♦   UMC Utrecht
♦   Erasmus MC
♦   Wilhelmina Kinderziekenhuis
♦   Academisch Medisch Centrum (AMC)
♦   Vrije Universiteit Amsterdam
♦   VU Medisch Centrum
♦   Gemeente Almere
♦   Gemeente Amsterdam
♦   GGD Amsterdam
♦   GGD Flevoland
♦   TNO
♦   United Nations Population Fund
♦   Noaber Foundation